Efter jag läste en tråd på matforum.nu om att använda tryffel och var man får tag i det. Eftersom min leverantör av italienska delikatesser i hötorgshallen saluför tryffel i alla prisklasser så köpte jag mig en burk av den svarta sommartryffeln som är den billigaste. Den kan man använda till vardags  om man inte tänker så mycket på kilopriset utan smakupplevelse per krona.

En burk med svart sommartryffel.

Denna burken får man för blygsamma 125:- och den innehöll tre tryfflar som vi rev direkt över den varma pastan. Pastan hade jag bara ringlat med en mild olivolja för att sedan riva tryffel och parmesan över. Detta för att tryffeln ska få värmas av pastan och verkligen ge rätten sin mycket speciella smak. Kan verkligen rekommendera att använda tryffel och håller man sig till de billigare som denna så är det helt klart överkomligt.

Tryffel skuren med burken i bakgrunden

Eftersom tryffeln var huvudnumret och man hade kunnat äta bara denna ihop med fin pasta. Eftersom jag inte lyckades få tag i fin pasta så fick jag köpa vanlig torkad tagiatelle. Men till detta ville jag ha något med bra smak och lite kött, så jag valde en naturell salsiccia från samma leverantör som tryffeln. Den vägde upp fint och när jag stekte dem och som avslutning öste jag dem med smör.

Vaccumförpackad salsiccia

Det är synd att korv har så enormt dåligt rykte i Sverige. Nu menar jag inte att man inte äter korv, men den korv man äter är så himla dålig. Därför är det alltid trevligt när man köper riktigt bra korv för det är en upplevelse, både att packa upp och känna och hantera. Helt annan känsla än det som finns på stormarknaden.

Salsiccia som steks och som precis blivit öst med smör.

Sådär ser en fet stekpanna ut med korv som steks. Underbart, fräs fräs.

Tyvärr blev jag så exalterad när väl maten var klar så jag la upp på min tallrik och högg in direkt i maten utan att fotografera, så ni får helt enkelt fantisera om hur det såg ut. Gott som tusan var det och jag måste erkänna att korven var överflödig då pastan som huvudnummer var en mycket trevlig smakupplevelse.

Annonser